1. Οι πληθωριστικοί κίνδυνοι που πηγάζουν από την μείωση των αμερικάνικων επιτοκίων, την διολίσθηση του αμερικάνικου νομίσματος και την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών (commodities).
2. Οι πιθανότητες επιβράδυνσης της αμερικάνικης οικονομίας.
3. Η κρίση στην αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης.
4. Η έλλειψη ρευστότητας στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Οι παραπάνω κίνδυνοι, η ΑΧΕ θεωρεί θεωρούμε ότι είναι ικανοί να προκαλέσουν αντιστροφή της θετικής τάσης των κυριοτέρων διεθνών κεφαλαιαγορών, ενώ παράλληλα να αυξήσουν την μεταβλητότητα, σε περίπτωση αρνητικών ανακοινώσεων, μέχρι να απομακρυνθούν σε ικανοποιητικό βαθμό οι εν λόγω κίνδυνοι και να περιοριστεί η αβεβαιότητα, σχετικά με τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.
«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το υπόδειγμα απόδοσης εταιρικών κερδών και 10ετων ομολόγων για την ελληνική κεφαλαιαγορά, όπου ο δείκτης βαθμού υπερτίμησης / υποτίμησης, διατηρείται σε οριακά υποτιμημένη περιοχή, ενώ ο εκτιμώμενος πολλαπλασιαστής κερδών 2007 (PE 2007e), διαμορφώνεται σε 18,2x το οποίο είναι οριακά υψηλότερο από το μέσο ιστορικό P/E της τελευταίας δεκαετίας (18,1x)» σημειώνει η Praxis.
Για πρώτη φορά, μέσα στο 2007, εντοπίζει τον εν λόγω πολλαπλασιαστή να καταγράφει υψηλότερη από την αντίστοιχη ιστορική. Με βάση τα προαναφερόμενα στοιχεία συμπεραίνει ότι οι πιθανότητες διόρθωσης από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών παρουσιάζονται αυξημένες, ενώ από την άλλη πλευρά, οι δυνατότητες περαιτέρω ανόδου, την τρέχουσα περίοδο, χαρακτηρίζονται περιορισμένες. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί ότι η αποκόμιση ή διατήρηση ρευστότητας, αποτελεί την περισσότερο ενδεδειγμένη στρατηγική, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, κυρίως στο διεθνές περιβάλλον.
Στις κυριότερες επενδυτικές της επιλογές περιλαμβάνονται οι εταιρείες: Intralot, Σαράντης, Audio Visual, ΕΥΔΑΠ και Πλαστικά Θράκης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr