«Το πρόβλημα της ακρίβειας δεν γεννήθηκε ξαφνικά, είναι αποτέλεσμα της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης που προηγήθηκε του πολέμου. Κάποιες ελλείψεις στην αγορά, όπως στα άλευρα ή στα σπορέλαια είναι τεχνητές. Υπάρχει ζήτημα εκμετάλλευσης της δύσκολης κατάστασης και αισχροκέρδειας και πρέπει οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν το χρέος τους» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καββαθάς.
«Πώς μπορεί να υπάρξει κίνηση στην αγορά, με τέτοιες αυξήσεις τιμών», αναρωτήθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργος Καρανίκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Πόλεμος, πανδημία, πληθωρισμός είναι το μείγμα που γεμίζει με ανασφάλεια και τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις … Πληθωρισμό της τάξης του 7% και του 8% που ενδεχομένων να φτάσει τον Μάρτιο τους συναντούσαμε την δεκαετία του 90. Προβλέπω ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν και θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
«Οι κερδοσκόποι στην αναμπουμπούλα χαίρονται. Πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από τους κρατικούς μηχανισμούς και η πολιτεία να προστατέψει τον υγιή ανταγωνισμό, για να συγκρατηθούν και οι τιμές», πρότεινε ο κ. Καρανίκας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr