Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση των συμμετεχόντων, ώστε ο τελικός καταναλωτής ν΄ απολαμβάνει σωστά παρασκευασμένα και ποιοτικά προϊόντα, τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες. Θα είναι χρήσιμο στη μετέπειτα πορεία του γιατί θα αντιλαμβάνεται και θα διορθώνει οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρουσιαστεί στον χώρο εργασίας του.
Ενότητες Σεμιναρίου:
- Ιστορία και Τύποι του καφέ στην αγορά,
- Καφεόδενδρα, ζώνες καλλιέργειας, υψόμετρα και εδάφη,
- Ανατομία φρούτου, Μέθοδοι συγκομιδής και επεξεργασίας,
- Αραμπικα – Ρομπουστα,
- Καβούρδισμα, Βασικές αρχές εκχύλισης εσπρέσο,
- Νερό, Γάλα,
- Μύλοι άλεσης καφέ, Ρύθμιση άλεσης,
- Ρύθμιση δόσεων και δοσολογίας,
- Πάτημα – tamping,
- Εκχύλιση εσπρέσο, Μηχανή εσπρέσο,
- Καθαριότητα, Ασφάλεια και υγιεινή
- Συνεργασία,
- Παρασκευή εσπρέσο-καπουτσίνο και αφρόγαλα
Δικαίωμα συμμετοχής:
Το κόστος του προγράμματος είναι 140€ ανά συμμετοχή. (Περιορισμένες Θέσεις!!)
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
*Με την απόκτηση της κάρτας “katartisi plus” έχετε ετήσια απεριόριστη πρόσβαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Μάθετε περισσότερα στο www.katartisi.gr
Διάρκεια: 20 διδακτικές ώρες.
Χρόνος διεξαγωγής: Δευτέρα 07/06/21, Τρίτη 08/06/2021, Τετάρτη 09/06/2021 και Πέμπτη 10/06/21 από 09:00π.μ έως 13:15π.μ
Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός.
Εισηγητής ο Αργύρης Λυράκης: Εργάζεται στο πόστο του μπουφέ από το 2004, υπήρξε ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης καφέ από το 2009 έως το 2016 και έκτοτε εργάζεται σαν υπεύθυνος καταστήματος και εισηγητής σεμιναρίων στην εταιρία «espressoshop», έως και σήμερα. Εκπαιδεύσεις: 2011 Bar -Academy,2012 Bar - Academy + latte art, 2013 American academy, 2013 C.P.B (certified professional barista), 2014 V.B.M Ιταλία, 2018 S.C.A
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr