Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 55,1 εκατ. ευρώ από 57,3 εκατ. ευρώ το 2019, σημαίνοντας μια απώλεια της τάξεως του 3,9 %, η οποία δικαιολογείται πλήρως σε μια περίοδο που τόσο η ελληνική όσο και η παγκόσμια οικονομία δοκιμάζεται από την κρίση της πανδημίας. Αντιθέτως, τα κέρδη της εταιρείας προ φόρων ανήλθαν στα 2,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μια αύξηση 25% σε σύγκριση με το 2019.
Όσον αφορά τους τζίρους ανά τμήμα, το τμήμα των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου σημείωσε συνολική αύξηση 1,5%, ενώ τα τμήματα των Ηλεκτρικών Εργαλείων και Θέρμανσης, τα οποία επηρεάστηκαν περισσότερο από τις απαγορεύσεις και το κλείσιμο του λιανεμπορίου είχαν μειώσεις της τάξεως 9,8% και 12,7% αντίστοιχα, σε σχέση με το 2019. Τα Συστήματα Ασφαλείας κατέγραψαν συνολική μείωση 20,4% αφού πρακτικά όλα τα μεγάλα έργα που έχουν ενδιαφέρον για τη δραστηριότητα μεταφέρθηκαν στο μέλλον.
Ο κύριος Ιωάννης Κάπρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Eλλάδας, δήλωσε σχετικά: «Το 2020 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα. Ωστόσο, χάρη στην σκληρή προσπάθεια και την αφοσίωση όλων των εργαζομένων μας, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις νέες προκλήσεις με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Η νέα χρονιά επιφυλάσσει εκπλήξεις για την τοπική αγορά καθώς το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μας θα εμπλουτιστεί από προϊόντα και υπηρεσίες που θα ενσωματώνουν την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ). Οι δύο αυτές τεχνολογίες αποτελούν το κλειδί για ένα βιώσιμο-οικολογικό τρόπο ζωής.
Επιπλέον, διαθέτοντας την δική μας πλατφόρμα ΙοΤ και το δικό μας ΙοΤ cloud και ακολουθώντας μια στρατηγική υποστήριξης προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα, έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε με πολλούς πάροχους και συνεργάτες πάνω σε έργα που αφορούν τις «έξυπνες» πόλεις, όπως το σύστημα ανεύρεσης θέσης στάθμευσης, το σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα κ.α.»
Την χρονιά που πέρασε η Bosch Ελλάδας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προφυλάξει τους εργαζόμενους της από τον κορονοϊό, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή την τηλεργασία από τις 11 Μαρτίου, 2020. Eπίσης σε ομιλικό επίπεδο η εταιρεία επιστράτευσε το επιστημονικό της δυναμικό για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναπτύσσοντας τεχνολογία όπου ένα PCR test έχει την ικανότητα ταχείας διάγνωσης του ιού μέσα σε μόλις 39 λεπτά. Επιπλέον μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, η Bosch έστησε δύο πλήρως εξοπλισμένες γραμμές παραγωγής προστατευτικών μασκών αλλά και παραγωγής αντισηπτικού, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όλων των εργαζομένων της παγκοσμίως.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr