Ειδικότερα, η τέταρτη Έρευνα για τις Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις (ECS) του Eurofound και του Cedefop συγκέντρωσε στοιχεία από 21.869 μάνατζερ ανθρώπινου δυναμικού και 3.073 εργασιακούς εκπροσώπους στα 27 κράτη-μέλη και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πάνω από οκτώ στους δέκα μάνατζερ (84%) αξιολογούν ως "καλή" ή "πολύ καλή" τη σχέση μεταξύ διοίκησης και προσωπικού.
Στις δε επιχειρήσεις που ανήκουν στο προαναφερθέν "δυνατό" 20%, συχνά εφαρμόζονται πρακτικές που τείνουν περισσότερο στην ενθάρρυνση της αυτονομίας των εργαζομένων, αντί της παρακολούθησης για τη συμμόρφωση στις οδηγίες του εργοδότη.
Παράλληλα, πάνω από τα δύο τρίτα (ποσοστό 70%) των μάνατζερ θεωρούν πως όταν οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό της επιχείρησης, μέσω του διαλόγου, αυτή αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Σε επίπεδο παροχής κινήτρων προς τους εργαζόμενους, το 16% των μάνατζερ στην Ευρώπη εκτιμά ότι τα κίνητρα προς το προσωπικό είναι λίγα ή και μηδαμινά.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το ποσοστό όσων πιστεύουν κάτι τέτοιο είναι πολύ χαμηλό -γύρω στο 3%- στη Δανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία και φτάνει κοντά στο 32% στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Τσεχία.
Επιπλέον, το 21% των μάνατζερ στην ΕΕ των 27 αναφέρει ότι οι αναρρωτικές άδειες στην εταιρεία τους βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Αυτό το ποσοστό ποικίλει σημαντικά ανά κράτος-μέλος, αφού κατεγράφη πολύ χαμηλό σε χώρες όπως η Ελλάδα (3%) και η Κύπρος (6%), φτάνοντας στο 41% στο Λουξεμβούργο και το 39% στη Γερμανία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr