Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την 9η τροποποίηση της σχετικής απόφασης, εντάσσονται 674 νέα επιχειρηματικά σχέδια, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 46.161.728 ευρώ.
Με τις νέες αυτές εντάξεις, ακόμη περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αναμένεται να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και την εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους, καθώς και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους ή/και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.
Τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια στη συγκεκριμένη δράση ανέρχονται πλέον στα 4.081, συνολικού προϋπολογισμού 286.922.871 ευρώ.
Ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε: «Οι εντάξεις ακόμη περισσότερων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια καταδεικνύουν τη δυναμική της ελληνικής επιχειρηματικότητας και είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει ελπίδα για τη γρήγορη ανάκαμψη μετά την πανδημία. Παράλληλα, η αξιολόγηση και η ένταξη επενδυτικών σχεδίων για όλες τις σχετικές δράσεις του ΕΠΑνΕΚ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, προκειμένου όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να μπορέσουν να επωφεληθούν από τις άμεσες ενισχύσεις του προγράμματος».
Υπενθυμίζεται ότι η δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» παραμένει ανοικτή για αιτήσεις χρηματοδότησης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00.
Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr