Όπως είπε στα χρηματοδοτικά εργαλεία εστιάζεται το πρόβλημα. «Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν», υπογράμμισε, «καθώς τα ως τώρα μέτρα ανακουφίζουν, αλλά συσσωρεύουν υποχρεώσεις μετά από 4-6 μήνες».
Ο κ. Καββαθάς είπε ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων λειτουργεί σε μισθωμένα ακίνητα, πολλές σε χώρους με πολύ υψηλά εμπορικά μισθώματα, ήδη πρέπει να καταβάλουν 60% του ενοικίου Απριλίου όντας είτε κλειστές είτε ανοιχτές χωρίς λειτουργία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, το ζητούμενο είναι εάν θα μείνουν σε λειτουργία οι επιχειρήσεις μετά τη λήξη του συναγερμού ή θα έχουμε λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας, καθώς οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ έχουν το 80% των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.
«Και σήμερα, τόσο οι κλειστές όσο και οι τυπικά ανοιχτές επιχειρήσεις έχουν στερηθεί την ρευστότητά τους, την ώρα που η ελληνική οικονομία δεν είχε επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος. Μπορεί να φαίνεται καλύτερη από το 2010, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ξαφνικός θάνατος, δεν υπάρχει απόθεμα στις επιχειρήσεις, η λειτουργία βασιζόταν στην εισροή χρήματος και την εκπλήρωση υποχρεώσεων. Ξαφνικά κόβεται η εισροή χρήματος και μένει η εκπλήρωση υποχρεώσεων, όπως είπε χαρακτηριστικά» τόνισε ο κ. Καββαθάς.
Διαβάστε επίσης:
ΓΣΕΒΕΕ: Στα μέτρα προστασίας και οι ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας υποκαταστημάτων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr