Αυτό προβλέπεται με την εγκύκλιο 121776/26-11-2019 της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον οι υποδομές σε ένα πρατήριο λόγω των νέων δεδομένων κοστίζουν πολύ. Ενδεικτικά σύμφωνα με στελέχη της αγοράς τα κόστη για τα συστήματα εισροών - εκροών, δημιουργίας σημείων ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο, υγραέριο ή φόρτισης μπορούν, να φτάσουν σε επίπεδα που αγγίζουν τα 400.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η διαδικασία και οι όροι χρηματοδότησης περιγράφονται στον οδηγό του ΣΤ’ Κύκλου, που αποτελεί παράρτημα της υπ’ αριθμ. 61674/11.6.2019 κ.υ.α. (Β’ 2385). Σημειώνεται δε, ότι η διαδικασία είναι απλούστερη από εκείνη των προηγούμενων κύκλων, καθώς σε πρώτη φάση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.
Επισημαίνεται ότι, για να γίνει αποδεκτή η αίτηση, πρέπει τα τιμολόγια που αφορούν τις συνολικές δαπάνες για την εγκατάσταση του συστήματος να έχουν εξοφληθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης του ως άνω διαστήματος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
Οι δυνητικοί δικαιούχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη Δράση, υποχρεούνται να υποβάλλουν, κατά το ως άνω διάστημα, ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στον ιστότοπο της ΚτΠ ΑΕ http://www.ktpae.gr.
Περαιτέρω διευκρινήσεις ή πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν εδώ.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr