«Το ιστορικό κέντρο έχει δύναμη» τονίζει μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του νέου αποκτήματος του Ομίλου ο ιδρυτής του κ. Αντώνης Σταύρου, που σημειώνει ότι ο ίδιος πρόλαβε να «πιάσει πόστο πριν από 15 μήνες περίπου και πριν οι τιμές των ακινήτων ξεφύγουν». Ο ίδιος τονίζει ότι ο Όμιλος με προσεκτικά βήματα αναπτύσσεται θέλοντας να «χτίσει» και στο γλυκό το δικό του ξεχωριστό όνομα. Γι’ αυτό και δεν «παρασύρεται από «\σειρήνες» για γρήγορη επέκταση της ιδέας με τη «Ζουμπουρλού» και σε άλλες περιοχές.
Στο μεταξύ ανοδικά κινείται ο ενοποιημένος τζίρος του Ομίλου Καστελόριζου το 2018. Σύμφωνα με τη διοίκηση έφτασε τα 10 εκατ. ευρώ ανεβασμένος κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2017 με τα εστιατόρια Βάρκιζας και Βούλας να έχουν ρεκόρ ανόδου. Μάλιστα και το 2019 αναμένεται να κινηθεί ανοδικά. Σε σχέση με τις τιμές ο Όμιλος έχει απορροφήσει όλες τις αυξήσεις ΦΠΑ, ενώ ο κ. Σταύρου τονίζει ότι οι μειώσεις φόρων είναι ευεργετικές για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης. Ειδικά για τον τομέα των ψητοπωλείων όπου οι ανοδικές πιέσεις των τιμών του κρέατος είναι έντονες εσχάτως. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος έχει 350 εργαζόμενους, οι 15 εκ των οποίων είναι στο νέο σημείο. Βέβαια, όπως παραδέχεται ο κ. Σταύρου το πιο δύσκολο θέμα είναι η ανεύρεση προσωπικού, ειδικά στο σέρβις. Συνεργάζεται δε με 50 Έλληνες προμηθευτές έχοντας παρουσία πέρα από την εστίαση και στις ιχθυοκαλλιέργειες.
Να σημειωθεί πως ο Όμιλος με ιστορία μεγαλύτερη των 35 ετών, διαθέτει το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», το «Όμικρον», το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές, το «Μezze Glyfada», το «Ramino» στη Γλυφάδα και στη Βούλα το «K.Grill».
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr