Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέσα από τη διοργάνωση πάνελ συζητήσεων, θα διερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους τόσο ο Δημόσιος όσο και ο Ιδιωτικός Τομέας μπορούν να βελτιστοποιήσουν τα αποτελέσματα των επενδύσεών τους στην ψηφιακή τεχνολογία και να ενισχύσουν τη διαμόρφωση των κοινωνιών στις επόμενες δεκαετίες. Επιπλέον, θα αναδειχθεί ο κομβικός ρόλος που θα διαδραματίσουν η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Blockchain στο άμεσο μέλλον - και πώς οι συγκεκριμένες τεχνολογίες μπορούν να ενισχύσουν την ευρύτερη απόδοση των επιχειρήσεων τα επόμενα χρόνια.
Στα πάνελ συζητήσεων συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη από το Δημόσιο Τομέα, την Ακαδημαϊκή κοινότητα, τις Τράπεζες και τις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.
Ο Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε για 2η χρονιά στη ΔΕΘ, υπό την αιγίδα του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου. Πέρσι, παρουσιάσαμε τις αναδυόμενες τεχνολογίες του μέλλοντος – την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Βlockchain, τους Κβαντικούς Υπολογιστές, το Security και το ΙοΤ- φέτος προωθούμε τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων με στόχο να αναδειχθούν οι δυνατότητες του νέου ψηφιακού κόσμου και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μπορούν να προσφέρουν στη χώρα».
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στην εκδήλωση : https://www.eventora.com/en/Events/ibm_digitalage
Επιπλέον, και στο πλαίσιο της παρουσίας της στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η ΙΒΜ συμμετέχει ως υποστηρικτής στο διήμερο διαγωνισμό καινοτομίας «TAP 2 OPEN Bootcamp» του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το πρώτο Σαββατοκύριακο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (7-8/9/2019) και στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για την βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών και την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης σε χώρους πολιτισμού.
Στο πλαίσιο της υποστήριξής της, η ΙBM προσφέρει στους συμμετέχοντες πρόσβαση στην πλατφόρμα ΙΒΜ Cloud, η οποία βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν σύγχρονες επιχειρησιακές εφαρμογές γρήγορα και με επιτυχία. Επίσης, παρέχει πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα γνωσιακών υπηρεσιών ΙΒΜ Watson, διαθέσιμων ως APIs, για αυξημένες δυνατότητες αξιοποίησης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, τα μέλη της oμάδας ΙΒΜ Developer Advocacy Group θα είναι διαθέσιμα για την παροχή τεχνικών συμβουλών στους συμμετέχοντες, έτσι ώστε να μετασχηματίσουν τις ιδέες τους σε εφαρμογές και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πλέον καινοτόμες υπηρεσίες οι οποίες είναι διαθέσιμες στο ΙΒΜ Cloud.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr