Όπως είπε χαρακτηριστικά, «για οφειλές από τακτικό χαρακτήρα θα έχουμε μόνο 18 δόσεις, ενώ από έκτακτο χαρακτήρα 30 δόσεις».
Ο κ. Κόλλιας υποστήριξε ότι «Για τις επιχειρήσεις που σήμερα καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον που διακρίνεται από έλλειψη ρευστότητας, υψηλή φορολογία και έντονο ανταγωνισμό, το Οικονομικό Επιμελητήριο προτείνει να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων τουλάχιστον μέχρι 60, χωρίς διάκριση, για να μπορεί να χαρακτηρισθεί αποτελεσματική η προβλεπόμενη από το νομοσχέδιο ρύθμιση και να συμβάλει στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις - δίκαιες, όπως τις χαρακτήρισε - διαμαρτυρίες των λογιστών – φοροτεχνικών, μελών του ΟΕΕ, για την καταχώρηση της ετήσιας κανονικής άδειας στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, έως και μία ώρα μετά την έναρξη πραγματοποίησής της.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο προτείνει την απόσυρση της σχετικής διάταξης και τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος με την καταχώρηση στο βιβλίο των αδειών που τηρείται υποχρεωτικά σε κάθε επιχείρηση και την υποβολή του Ε11 εντός του Ιανουαρίου του επόμενου έτους.
Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας τα εξής:
«Πρώτον, περιμένω εκείνη τη μέρα που θα κληθούμε στη Βουλή να συζητήσουμε για τις διατάξεις ενός νομοσχεδίου επιβράβευσης των συνεπών φορολογούμενων, που μπορεί να περνούν δύσκολα αλλά συνεχίζουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και…
Δεύτερον, όσες ρυθμίσεις και να κάνουμε αν δεν προχωρήσουμε άμεσα σε μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών και αν δεν έρθουν επενδύσεις στη χώρα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα συνεχίσουν να διογκώνονται, φυσικά και νομικά πρόσωπα θα συνεχίσουν να μην μπορούν να ανταπεξέρχονται, νέα χρέη θα γεννιούνται κι εμείς εδώ θα συζητάμε για νέες ρυθμίσεις».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr