Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στα ΜΜΕ την Παρασκευή με αφορμή την παρουσιάση των ανανεωμένων χώρων του ιστορικού εστιατορίου «Όμικρον», στη Νέα Ερυθραία ο ιδρυτής του Ομίλου Καστελόριζο, Αντώνης Σταύρου, έκανε λόγο για νέες πρωτοποριακές γεύσεις , που μπορούν να γευτούν οι επισκέπτες του.
«Δώσαμε μια νέα ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, μεταμορφώνοντας δημιουργικά τον χώρο, με το μενού να ακολουθεί τη σύγχρονη δημιουργική ελληνική κουζίνα», είπε ο κ. Σταύρου, παρουσιάζοντας την Αρχιτέκτων Νίκη Λάπα, που διαμόρφωσε τους νέους χώρους , με διαφορετικά θέματα , επιτυγχάνοντας ένα συνδυασμό μοντέρνας πολυτέλειας και κομψής απλότητας.
Με την σειρά τους ο Consulting Chef Γρηγόρης Χέλμης ,ο οποίος εστίασε στους νέους γευστικούς συνδυασμούς , με σκουμπρί, θράψαλα ,αλλά και γύρο, μαζί με τον οινολόγο Ανδρέα Διακοδημήτρη, που αναφέρθηκε στη μεγάλη ποικιλία εμφιαλωμένων τσίπουρων και κρασιών .
Μάστιγα το λαθραίο τσίπουρο
Ειδική αναφορά μάλιστα έκανε ο κ. Διακοσημήτρης στην ανάγκη ανάδειξης των επωνύμων αποσταγμάτων καθώς εσχάτως λόγω των φόρων κυριαρχεί στην αγορά αγνώστου προέλευσης και επικίνδυνο συχνά τσίπουρο. Όως τόνισε ο καταναλωτής αρχίζει να ζητά την επωνυμία καθώς έτσι μόνο διασφαλίζει την γνώση προέλευσης του προϊόντος και το ότι δε θα καταναλώσει αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ο όγκος του παράνομα διακινούμενου χύμα τσίπουρου κάθε χρόνο ξεπερνά τα 24 εκατ. λίτρα. Επίσης, δηλώνεται ότι παράγονται 5-7 εκατ. κιλά χύμα τσίπουρου διημέρων, ενώ η παραγόμενη ποσότητα του εμφιαλωμένου τσίπουρου αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 του δηλωμένου χύμα τσίπουρου (δεν ξεπερνάει τα 3 εκατ. λίτρα). Πρόσφατη κλαδική μελέτη του ΙΟΒΕ υπολογίζει ότι η αντίστοιχη απώλεια φορολογικών εσόδων ανέρχεται στα 97,7 εκατ. ευρώ ή στα 250-300 εκατομμύρια ευρώ αν υπολογιστεί ολόκληρη η εφοδιαστική αλυσίδα.
Τα οικονομικά μεγέθη
Από την πλευρά του, ο Executive Chef Μίλτος Αρμένης μίλησε για την γευστική πανδαισία, με τους νέους συνδυασμούς, όπως ισπανική τάπα, αλμποντίνα , που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και ικανοποιούν τους πιο απαιτητικούς εραστές της γεύσης.
Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη , ο επικεφαλής του Ομίλου σημείωσε ότι η επένδυση για το νέο «Όμικρον», ανήλθε στις 300.000 ευρώ , ενώ οι επενδύσεις σε όλο τον Όμιλο έφτασαν τα 800.000 ευρώ , με τον τζίρο να αναμένεται να ανέλθει για τον Όμιλο Καστελόριζο, το 2018 πάνω από 10 εκατ. ευρώ , παρουσιάζοντας αυξητικές τάσεις.
Στο κέντρο
Βέβαια ο κ. Σταύρου μίλησε για το νέο του δημιούργημα , ένα χώρο για γλυκές πανδαισίες από την Ανατολή , αλλά και τη Δύση , όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να γεύονται τη μεγάλη ποικιλία από γλυκά , σε έναν όμορφο χώρο που αναμένεται να είναι έτοιμος στις αρχές του νέου έτους.
Να σημειωθεί , πως ο Όμιλος με ιστορία μεγαλύτερη των 35 ετών, διαθέτει το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», το «Όμικρον», το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές, το «Μezze Glyfada» , το «Ramino» στη Γλυφάδα και στη Βούλα το «K.Grill». Με πρώτες ύλες από σχεδόν 50 Έλληνες προμηθευτές απασχολεί 350 εργαζόμενους, έχοντας παρουσία πέρα από την εστίαση και στις Ιχθυοκαλλιέργειες.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr