Ειδικότερα, την περασμένη χρονιά πραγματοποιήθηκαν 33 συμφωνίες Σ&Ε έναντι 28 το 2015 και 22 το 2014. Ωστόσο, η αξία των συνολικών συμφωνιών ανήλθε σε 1,27 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μείωση κατά 50 δισ. δολάρια έναντι του 2015 και κατά 6 δισ. δολάρια το 2014.
Να αναφερθεί πως οι 14 ήταν ενδοσυνοριακές, οι 12 προήλθαν από επενδυτές του εξωτερικού, ενώ επτά συναλλαγές διεξήχθησαν από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.
Το ποσοστό των εισερχόμενων συμφωνιών (36%) ήταν το τρίτο χαμηλότερο στην περιοχή, μετά την Τουρκία (32%) και την Τσεχία (23%). Μεταξύ των ξένων επενδυτών, τέσσερις προέρχονταν από τις ΗΠΑ και τρεις από το Βέλγιο.
Η ενέργεια και οι εξορύξεις και τα κτηματομεσιτικά είναι οι κλάδοι με την εντονότερη δραστηριότητα Σ&Ε.
«Η αύξηση του αριθμού των συμφωνιών που ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα είναι θετική, ωστόσο η πτώση της συνολικής αξίας των συμφωνιών προκαλεί ανησυχία» σχολίασε ο Τάσος Ιωσηφίδης, επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων της ΕΥ Ελλάδος.
«Η χαμηλή συμμετοχή των επενδύσεων από το εξωτερικό πρέπει να μας προβληματίσει, καθώς αντανακλά ενδεχομένως τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ως προς τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας ότι «η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι αυτονόητη προϋπόθεση για τη μεταστροφή του κλίματος, ωστόσο δεν επαρκεί».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr