Οπως μας ανέφερε παράγοντας από τον Συνεταιρισμό, η αποχώρηση του από την βιομηχανία στην οποία και έλεγχε το 25% του κεφαλαίου της ήταν μονόδρομος έτσι όπως εξελίσσονταν η κατάσταση. Έπρεπε να βρεθεί λύση, κατά την ίδια πηγή, να φύγει "από το λαιμό του Συνεταιρισμού" η θηλιά των χρεών προς την Τράπεζα Πειραιώς που έφθαναν τα 5 εκατ. ευρώ.
Η συμφωνία κατά την ίδια πηγή, είναι ότι ο Συνεταιρισμός θα πουλήσει τις μετοχές του -διατηρώντας μόλις 1% εξαιτίας της συνεργασίας που υπάρχει και διατηρείται με την εταιρεία- για το ποσό των 6,1 εκατ. ευρώ. Ποσό που ανέρχεται στο 85% της τιμής εξαγοράς που είχαν καταβάλει οι Ρώσοι στην ΑΤΕ για την απόκτηση του 67,7% των μετοχών της Δωδώνη.
Η ίδια πηγή μας τόνισε ότι στην παρούσα φάση με το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα καλό είναι να μην υπάρχουν χρέη τα οποία λειτουργούν ως ένα επιπρόσθετο βαρίδι. Κατά την ίδια πηγή το θετικό είναι ότι έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις μεταξύ των παραγωγών και της εταιρείας, ενώ οι πληρωμές των δεύτερων γίνονται πια στο δίμηνο και όχι στο εξάμηνο που ήταν πρν λίγο καιρό. Εξίσου θετικό, αναφέρει ο συνεταιριστής είναι και το γεγονός ότι η Δωδώνη δεν έχει ρίξει την τιμή του αγελαδινού που σε σχέση με ότι συμβαίνει στον ανταγωνισμό διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα φθάνοντας τα 45 λεπτά το κιλό.
Η εκτίμησή του είναι ότι η εταιρεία έχει προοπτική τόσο στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό, όπου το σήμα Δωδώνη έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Εξαιτίας δε των νέων στρατηγικών συμφωνιών που υπέγραψε η εταιρεία στο εξωτερικό με πιο πρόσφατη την περίπτωση της Αμερικής, μας λέει ο Συνεταιριστής έχει ξεκινήσει να αναζητά πρώτη ύλη και πέρα από τα στενά όρια της ζώνης γάλακτος στην Ηπειρο.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr