Σε απόγνωση βρίσκονται οι τευτλοπαραγωγοί μετά το οριστικό κλείσιμο των δύο εργοστασίων παραλαβής και επεξεργασίας των τεύτλων σε Σέρρες και Ορεστιάδα. Οι παραγωγοί βλέπουν τη σοδειά τους να σαπίζει εξαιτίας της αδυναμίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης να μεταφέρει έγκαιρα τα τεύτλα στο εργοστάσιο του Πλατέος.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομάδας Τευτλοπαραγωγών Ν.Σερρών κ.Αναστάσιο Νεολιατζή, στην αδυναμία της εταιρίας έρχεται να προστεθεί το κλείσιμο των δύο εργοστασίων των Σερρών και της Ορεστιάδας «με συνέπεια να μην μπορεί να απορροφήσει το Πλατύ πάνω από 6000 τόνους ημερησίως».
Οι παραγωγοί ήδη χάνουν λεφτά από τη μείωση του pol, που δεν είναι άλλο από την «απόδοση» του ζαχαρότευτλου, που όσο παραμένει στα χωράφια ή ακόμη χειρότερα στις καρότσες των φορτηγών χάνει από τις γλυκαντικές του ουσίες και τα ποσοστά ζάχαρης που περιέχει στην πλήρη ανάπτυξή του. Σημαντικό παράγοντα στην καταστροφή της παραγωγής παίζουν και οι καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τους παραγωγούς «ενώ πέρυσι τα βγάλαμε σε 15 μέρες, φέτος θα πάμε μέχρι τα Χριστούγεννα. Όσο βρέχει και χειμωνιάζει πέφτει ο ζαχαρικός τίτλος ακόμη και αν δεν τα έχουμε βγάλει από τα χωράφια. Στην ουσία όμως αυτή τη στιγμή μένουν οι καρότσες φορτωμένες μια εβδομάδα και στην ουσία χαλάει το τεύτλο, σαπίζει και χάνει τη ζάχαρή του».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr