Ειδικότερα, ο κ. Jinjie αναφέρθηκε στη συνεργασία του με ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας μας και επεσήμανε την υψηλή ζήτηση, από πλευράς κινεζικών ομίλων, για εξειδικευμένο προσωπικό με την απαραίτητη τεχνογνωσία στο ναυπηγοεπισκευαστικό και ευρύτερα ναυτιλιακό κλάδο.
Από την πλευρά του, ο κ. Π. Μίχαλος τόνισε ότι οι Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης και συμφώνησε ότι ένας από τους τομείς που παρουσιάζει ιδιαίτερες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας είναι ο ναυπηγοεπισκευαστικός.
Όπως επεσήμανε, οι Έλληνες πλοιοκτήτες αποτελούν τους σημαντικότερους πελάτες των κινεζικών ναυπηγείων, καθώς πάνω από 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται υπό κατασκευή αυτήν την περίοδο στη Κίνα.
Δεδομένης αυτής της συνεργασίας, ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε σε δύο επιπλέον προτεινόμενους τρόπους προώθησης της διμερούς συνεργασίας. Καταρχάς, στην αξιοποίηση της χρηματοδότησης που προσφέρουν τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στους Έλληνες πλοιοκτήτες για εργασίες που υλοποιούνται όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στα ελληνικά ναυπηγεία.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρόταση της ελληνικής πλευράς να προστεθεί στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και εξειδικευμένο Μνημόνιο Συνεργασίας σχετικά με τα κινεζικά ναυπηγεία και τους Έλληνες προμηθευτές εξοπλισμού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr