Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Πίσω από τη συμμετοχή των Επιμελητηρίων βρίσκεται ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) καθώς και τα Επιμελητήρια-μέλη του, οι οποίοι ανέλαβαν την προβολή των παραδοσιακών προϊόντων που παράγει η νησιωτική Ελλάδα σε περίπτερο 40 τ.μ.
Στα προϊόντα αυτά περιλαμβάνεται το κρασί, το τσίπουρο, λικέρ, ελιές, τυροκομικά, μαστίχα Χίου, χυμοί, μέλι, γλυκά, ζυμαρικά, ξηρά σύκα, φυστίκι Αίγινας κτλ.
Η ιδέα της συμμετοχής ανήκει στον εφοπλιστή καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, και πραγματοποιήθηκε χάρη στις προσπάθειες του προέδρου του ΕΒΕ Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδη, ο οποίος εξασφάλισε δωρεάν το χώρο και το Επιμελητήριό του, το οποίο ανέλαβε τα έξοδα κατασκευής και διαμόρφωσης του περιπτέρου.