Περιέχουν θαυμάσια φυτικά λάδια και βούτυρα όπως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το βούτυρο κακάο, το βούτυρο καριτέ, το βερυκοκέλαιο και το αμυγδαλέλαιο που ενυδατώνουν την επιδερμίδα και έτσι την αφήνουν καθαρή και φρέσκια. Δεν περιέχουν συντηρητικά και συνθετικά χρώματα. Φτιάχνονται με την κρύα μέθοδο που επιτρέπει την φυσική παραγωγή γλυκερίνης, ένα ενυδατικό συστατικό που αφαιρείται για λόγους κέρδους από τα σαπούνια του εμπορίου. Επιπλέον επιτρέπει στα φυτικά έλαια να δώσουν το μέγιστο των ευεργετικών τους ιδιοτήτων.
Οδηγός του, η Γεωργία Ζήλου που τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποίησε το όνειρο πολλών εξ ημών: εγκαταστάθηκε στον τόπο που αγάπησε, έφτιαξε το δικό της μποστάνι με λαχανικά και εξασφάλισε τον χρόνο να ασχοληθεί με το μεράκι της, να παρασκευάζει δηλαδή μυρωδάτα σαπούνια, βούτυρα για τα χείλη και αγνά σκευάσματα απολέπισης. Αφήνοντας πίσω μια δουλειά καριέρας στην Αθήνα άρχισε να ψάχνει, να μελετά πολύ και να πειραματίζεται ασταμάτητα ώσπου να καταλήξει στις ακριβείς συνταγές και την ταυτότητα των σαπουνιών της. «Πρώτοι δοκιμαστές ήταν οι φίλοι, που συχνά δέχονταν τα σαπούνια μου ως δώρα και με ενθάρρυναν να τα αξιοποιήσω σιγά-σιγά και εμπορικά».
Τι δώρα κουβαλάει όμως το κάρο της; «Μπορώ να περάσω ατέλειωτες ώρες πειραματισμού και δοκιμών, πολλές ιδέες έχουν αποτύχει, όμως νιώθω πλήρης όταν μια συνταγή πετυχαίνει και έχει απήχηση». Από τα σαπούνια ξεχωρίζεις αμέσως τον Herby και τη Miss Rose. Το πρώτο, όπως αποκαλύπτει το όνομά του, περιέχει βότανα, μελισσοκέρι και ευεργετεί ιδιαίτερα τις ξηρές επιδερμίδες. Η τριανταφυλλένια κυρία είναι σαπούνι με πολυτελές λουλουδάτο άρωμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο και το σώμα.
Με σταθερούς ρυθμούς και με τις ποσότητες που επιτρέπει μια οικοτεχνία εν τη γενέσει της (περίπου 45 σαπούνια κάθε φορά) η Γεωργία διοχέτευσε τα προϊόντα της αρχικά στην τοπική αγορά, στο κατάστημα «Μπλε Σεντούκι» στον Πύργο της Τήνου. Εν Αθήναις τα ωραιότατα σαπούνια τα εντοπίσαμε στη Γκαλερί Μανιφακτούρα, Ζωοδόχου Πηγής 29, στα Εξάρχεια και στη Manifactura στο Χαλάνδρι, Αριστοφάνους 17.
Άμεσος στόχος της ορεξάτης παραγωγού είναι να δημιουργήσει το δικό της εργαστήριο για να οργανώσει καλύτερα την παραγωγή. «Σημαντικό πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία, καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά εμπόδια για όποιον θέλει να παρασκευάσει σαπούνια. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, όπου η στήριξη απο την πολιτεία είναι πιο έντονη - αν όχι οικονομικά, τουλάχιστον με διευκόλυνση στις απαραίτητες διαδικασίες» Παραμένει, ωστόσο, αισιόδοξη και δημιουργικά ανήσυχη ενώ η γκάμα της διευρύνεται ασταμάτητα...
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr