Η ιδέα άρεσε στην αλλαντοποιία Δαγρέ, γνωστή και από το εξαιρετικό της σαλάμι αέρος Τριπόλεως, με τη μεστή γεύση και τη σωστή ωρίμανση. Τα ίδια χαρακτηριστικά έδωσαν και στα "στικς" σαλαμιού που έφτιαξαν, λεπτά, σφιχτά μπαστουνάκια από σαλάμι αέρος, που μεταφέρονται παντού και τρώγονται επίσης παντού, ακόμα και στο γραφείο.
Τα salami sticks δημιουργήθηκαν αρχικά για ξένες αγορές (κυκλοφορούν στο Λονδίνο και ετοιμάζονται και για Γερμανία) αλλά φαίνεται να κατακτούν γρήγορα και την ελληνική αγορά: ήδη άρχισαν να σερβίρονται και σε bars της Αθήνας για συνοδεία κρασιού ή κοκτέιλς.
Τα mini salami sticks Dagre είναι και πρακτικά, αφού μεταφέρονται παντού χάρη στην αεροστεγή συσκευασία τους και διατηρούνται για πολύν καιρό σε θερμοκρασία μέχρι 15ο, ώστε να μπορούμε να τα έχουμε στο ντουλάπι για κάθε περίσταση.
Η αλλαντοποιία Δαγρέ δραστηριοποιείται στην Τρίπολη από το 1920 και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστή και στην Αθήνα για τα πολύ καλά της παραδοσιακά προϊόντα, όπως το σαλάμι αέρος, τα λουκάνικα με πορτοκάλι, το παραδοσιακό παστό χοιρινό -μεταξύ άλλων.
Τα νεοφερμένα mini salami sticks θα βρούμε αυτή τη στιγμή και στα εξής σημεία: Αλεξανδρής , Ηρώων Πολυτεχνείου 30 Ηλιούπολη, Προϊόντα Γης, Λεωφ. Κύπρου 42 και 25ης Μαρτίου Περιστέρι, Βαλερτζής Δημήτρης Αρτάκης 66 Ν.Σμύρνη, Σωτήρης Σωτηριάδης Μ.Γερουλάνου 127 Αργυρούπολη, Χατζόγλου Γεώργιος κρεοπωλείο, Αγκύλης 46 Ν.Κόσμος, Παπαδάκης Δημήτρης Κρήτης 45 Κορυδαλλός (μεταξύ άλλων). Θα σας τα σερβίρουν με το κρασί σας στο Wine point, Αθανασίου Διάκου και Πορινού 2 Ακρόπολη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr