Ειδικότερα, η Κρι Κρι υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση, ότι από το 2008, "είναι η μοναδική ελληνική γαλακτοβιομηχανία που εξάγει παγωτά και γιαούρτια προς το Ιράκ και τον πελάτη της, την εταιρεία «DLBA», η οποία - όπως σημειώνει- ουδεμία μετοχική σχέση έχει με την Κρι Κρι.
Προσθέτει, δε, ότι από την αρχή της συνεργασίας με τον πελάτη «DLBA», λόγω της μεγάλης απόστασης και της επικινδυνότητας της ευρύτερης περιοχής, "αποκλειστική ευθύνη για τον προγραμματισμό, την επιλογή, τη διεκπεραίωση και την πληρωμή της μεταφοράς φέρει ο πελάτης".
Ωστόσο, επισημαίνει ότι "με πρωτοβουλία και επιμονή του τμήματος εξαγωγών Κρι Κρι, ο πελάτης συνεργάστηκε και με Έλληνες μεταφορείς, οι οποίοι τιμολόγησαν και πληρώθηκαν απευθείας από τον πελάτη μας στο Ιράκ.
Η εταιρία τονίζει ότι οι πωλήσεις της είναι "καθ’ όλα νόμιμες και δεν υπάρχει ουδεμία παράβαση του νομικού ή φορολογικού πλαισίου" και αναφέρει ότι σε όλες τις αποστολές, "υφίστανται όλες οι απαραίτητες άδειες και πραγματοποιούνται κανονικά οι εκτελωνισμοί όλων των φορτίων".
" Συμπληρωματικά, κάνουμε εκτεταμένη χρήση Ελλήνων μεταφορέων. Όλες οι εθνικές μεταφορές των προϊόντων, καθώς και οι διεθνείς μεταφορές, για τις οποίες υπεύθυνη είναι η Κρι Κρι, πραγματοποιούνται από ελληνικές μεταφορικές εταιρείες", αναφέρει χαρακτηριστικά, προαναγγέλοντας ότι θα ενεργοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των έννομων συμφερόντων της και της εν γένει φήμης της κατά εκείνων που θέλουν τεχνηέντως αρνητικό κλίμα, ειδικά αυτή την περίοδο που η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του εξαγωγικού της προσανατολισμού».
Να θυμίσουμε, ότι η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ελλάδος είχε εκδώσει ανακοίνωση, που μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι μεταφορείς από την Τουρκία επέλεξε η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ – ΚΡΙ, προκειμένου να μεταφέρουν τα προϊόντα της στο Βόρειο Ιράκ, παρά το ισχυρό ενδιαφέρον που είχαν επιδείξει Έλληνες μεταφορείς.
Όπως ανέφερε η ΟΦΑΕ σε έγγραφό της που απέστειλε στο υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Παπαδόπουλο, η ενέργεια αυτή είναι ακατανόητη δεδομένου ότι η διαφορά στις οικονομικές προσφορές Ελλήνων και Τούρκων είτε είναι ελάχιστη, είτε ανύπαρκτη.
Στον έγγραφό της η ΟΦΑΕ μάλιστα επισημαίνει τους κινδύνους υπερτιμολογήσεων και άλλων φορολογικών παραβάσεων και ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον ΣΔΟΕ να προβούν άμεσα σε ελέγχους νομιμότητας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr