Βάσει του δημοσιεύματος, η ισχυρή ελληνική παρουσία, η οποία στηρίζεται εξίσου σθεναρά και από το υπουργείο Ανάπτυξη, θέλει να υπογραμμίσει το στρατηγικό στόχο της προώθησης των νέων τεχνολογιών ως βασικού μοχλού για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται η Ελλάδα είναι παρούσα με εθνικό περίπτερο που συστεγάζει 30 επιχειρήσεις, φορείς του κλάδου υψηλής τεχνολογίας και οργανισμούς.
«Το σύνθημα που θέλουμε να δώσουμε φέτος από το εθνικό περίπτερο είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα εργοτάξιο τεχνολογίας, να γίνει με λίγα λόγια μία Silicon Valley για την Ευρώπη και αυτό δεν είναι μόνο μια ατάκα. Πραγματικά το πιστεύουμε και έχουμε το δυναμικό. Απλώς πρέπει να το στοχεύσουμε και να το κάνουμε στρατηγική επιλογή για την χώρα» αναφέρει στην DW ο Αναστάσιος Τζήκας, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ.
Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, η ελληνική παρουσία στην φετινή CeBIT συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς ξένων, αλλά και Ελλήνων επιχειρηματιών.
Η περσινή παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στην CeBIT επικεντρώθηκε κυρίως σε διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας με εταιρίες του εξωτερικού, αλλά φέτος, όπως αναφέρει ο κ.Τζήκας, άρχισαν να γίνονται κάποια «δειλά βήματα».
«Η πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων προς τη διεθνή αγορά ξεκινά τώρα, με πρώτο στόχο τη γερμανική αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ προτείνοντας ένα πιθανό μοντέλο συνεργασίας. «Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με γερμανικές εταιρίες, οι οποίες να κάνουν outsourcing και υπεργολαβίες στην Ελλάδα. Δηλαδή οι ανάγκες που έχουν οι γερμανικές εταιρίες για ανθρώπους να καλυφθεί σε συνεργασία με ελληνικές εταιρίες, χωρίς οι άνθρωποι να φεύγουν από την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τζήκας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr