Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων ΑΤΕ, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο αυτών φορέων (συνδικαλιστές), εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στην ΑΤΕ, καθώς και μέτοχοι της Αγροτικής.
Όλοι υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ΑΤΕ, η μεταβίβασή της, κ.λπ. είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία, όπως επίσης προσκρούουν στην ελληνική νομοθεσία και ειδικά στο κεφάλαιο που αφορά τα εργασιακά.
Αναλυτικότερα, υποστηρίζεται ότι η ανάκληση της άδειας στηρίζεται σε αόριστες, γενικόλογες και ατεκμηρίωτες παραδοχές για έλλειψη βιωσιμότητας και αδυναμία ρευστοποίησης της ΑΤΕ.
Ακόμη, η μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Πειραιώς έγινε χωρίς δημόσια προκήρυξη, αλλά και χωρίς καμιά διαδικασία που να διασφαλίζει τις αρχές της διαφάνειας και του ελεύθερου ανταγωνισμού, ενώ η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε σε μια μόνο ημέρα, υπογραμμίζεται στις προσφυγές.
Όμως, η διαδικασία που ακολουθήθηκε παραβιάζει πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (όπως είναι η αρχή της διαφάνειας και του ανταγωνισμού), υπογραμμίζεται στις προσφυγές, αλλά είναι και εκ διαμέτρου αντίθετη με την νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε άλλο σημείο των προσφυγών, τονίζεται ότι «η κλήση μόνο μιας Τράπεζας προς υποβολή προσφορών δεν συνάδει με τις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, αφού οι ως άνω αρχές επιβάλλουν την κλήση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού υποψηφίων αγοραστών των περιουσιακών στοιχείων της υπό εκκαθάριση Τράπεζας, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη λύση εις όφελος και των δανειστών της Τράπεζας που τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr