Στις καλές εποχές ο τζίρος έφτανε και τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ το μερίδιο της αγοράς είχε κεπεράσει το 50%. Στα ράφια του έβρισκε κανείς ότι ήθελε από προϊόντα ψυχαγωγίας – από cd και dvd μέχρι videogames – με 12 καταστήματα σε όλη τη χώρα, και περίπου 220 εργαζόμενους.
Η Metropolis προ τριετίας πέρασε στον έλεγχο του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή από τους αρχικούς της ιδιοκτήτες, τους αδελφούς Τοπιντζή που ξεκινώντας το 1985 με το γνωστό κατάστημα επί της οδού Πανεπιστημίου προσπάθησαν να προσαρμόσουν στην Ελλάδα αντίστοιχα μοντέλα του εξωτερικού, όπως τα HMV και Virgin Megastores. Από το 2006 όμως η εικόνα άλλαξε. Υπό το βάρος του παράνομου downloading αλλά των «πειρατικών» cd, οι πωλήσεις της αλυσίδας υποχωρούν, ενώ αν και έγιναν προσπάθειες ανανέωσης της αλυσίδας, το εγχείρημα δεν απέδωσε, ούτε οι προσπάθειες περικοπής των λειτουργικών εξόδων έφεραν αποτελέσματα.
Το 2009 κλείνει με ζημιές ύψους 979 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων ύψους 1,58 εκατ. ευρώ το 2008, ενώ ο τζίρος υποχώρησε στα 14,9 εκατ. ευρώ. με την κατάσταση να επιδεινώνεται και τις ζημιές να διευρύνονται, σταδιακά η αλυσίδα συρρικνωνόταν.
Ήδη σε πολλά από τα σημεία όπου στεγάζονταν τα καταστήματα της αλυσίδας οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει αιτήσεις έξωσης ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις οφειλές προς εργαζομένους, προμηθευτές και ταμεία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr