Και επειδή η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά παγκόσμια, η έρευνα διεξήχθη ανά τον κόσμο μέσω συνεντεύξεων σε διευθυντές σε Ελλάδα, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία και Δανία, έτσι ώστε να γίνεται σύγκριση μεταξύ των χωρών.
Αν και το downsizing, δηλαδή οι περικοπές εργασιακού κόστους, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στη λίστα, ωστόσο δεν κατέχει την πρώτη εξ αυτών, όπως και θα αναμενόταν, αλλά παραδόξως την τρίτη. για το 10% των Ελλήνων ερωτηθέντων και για το 20% των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Ταυτόχρονα, την «πυραμίδα» συμπληρώνουν αλλαγές, όπως η οργανωτική αναδιάρθρωση, η ανακατάταξη στα ηγετικά κλιμάκια, οι βλέψεις για νέους στρατηγικούς προορισμούς, καθώς και η αντικατάσταση των παλαιών εργαλείων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «χάσμα» ανάμεσα στην Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαικές χώρες έγκειται στο ότι οι δεύτερες προχώρησαν νωρίτερα στις απαιτούμενες αλλαγές, ενώ οι Έλληνες επιχειρηματίες κατευθύνθηκαν προς τις αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης κάπως καθυστερημένα.
Στο σύνολο του δείγματος ποσοστό 85% σημειώνει ότι έχει υλοποιηθεί τουλάχιστον μία στρατηγική αλλαγή στην επιχείρηση που απασχολείται την τελευταία πενταετία. Ωστόσο, ενώ το 51% των Ευρωπαίων αναμένει περισσότερες αλλαγές την επόμενη διετία, στη χώρα μας ανάλογη άποψη διατυπώνουν 4 στους 5 ερωτηθέντες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr