«Η Εταιρία <<ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Β.Ε.Ε.>> με διακριτικό τίτλο NUTRIART A.B.E.E. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ παλαιών μετόχων, όπως αποφασίστηκε από την Α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 16.6.2009 και πραγματοποιήθηκε από τις 17/8/2009 έως και τις 31/8/2009, καλύφθηκε αρχικώς με άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης κατά 26,79% με την καταβολή συνολικού ποσού 9.374.851,20 Ευρώ, που αντιστοιχεί σε 9.765.470 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ενώ 26.692.863 μετοχές έμειναν αρχικά αδιάθετες.
Στις 10.9.2009 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε Συμπλήρωμα Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρείας και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 3 του ν. 3401/2005, χορηγήθηκε στους επενδυτές δικαίωμα υπαναχώρησης από εγγραφές στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για διάστημα τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης του συμπληρώματος ήτοι από την 14/9/2009 έως και την 16/9/2009. Κατά το διάστημα αυτό ασκήθηκε το δικαίωμα υπαναχώρησης από έναν μόνο επενδυτή για 770 ασκηθέντα δικαιώματα ήτοι για 1.169 νέες μετοχές αξίας ευρώ 1.122,24.
Κατά συνέπεια, η αρχική συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης διαμορφώθηκε σε συνολικό ποσό Ευρώ 9.373.728,96, που αντιστοιχεί σε 9.764.301 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ενώ 26.694.032 μετοχές έμειναν αδιάθετες.
Ακολούθως και με βάση την άσκηση δικαιωμάτων προεγγραφών παλαιών μετόχων τα οποία είχε χορηγήσει η ίδια παραπάνω Γενική Συνέλευση των Μετόχων κατανεμήθηκαν επιπλέον 8.250.822 από τις αρχικά αδιάθετες μετοχές σε παλαιούς μετόχους της Εταιρείας, με αποτέλεσμα το τελικό ποσοστό κάλυψης της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου να ανέρχεται σε 49,41% και το συνολικό ποσό της αύξησης του μετοχικού Κεφαλαίου να διαμορφώνεται σε 17.294.518,08 Ευρώ που αντιστοιχεί σε 18.015.123 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 0,96 εκάστη».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr