Εν τω μεταξύ η αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να ασκήσει πιέσεις για νέες παραχωρήσεις από το συνδικάτο εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους πιστωτές, σύμφωνα με τους όρους του σχεδίου διάσωσης ύψους 13,4 δισ. δολαρίων. Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει εισπράξει ομοσπονδιακά κεφάλαια ύψους 9,4 δισ. ευρώ με τα οποία κατόρθωσε να επιβιώσει.
Η GM πρέπει επίσης να παρουσιάσει ένα εξελιγμένο σχέδιο στο αμερικανικό Υπουργείο Οικονομίας σήμερα, το οποίο θα πρέπει να δείχνει κάποια εξέλιξη που να αποδεικνύει ότι μπορεί να αναδιαρθρωθεί και να καταστεί βιώσιμη και ικανή αποπληρώσει τα δάνειά της μέχρι το τέλος του 2011. Εάν η GM δεν παρουσιάσει κάποια εξέλιξη η κυβέρνηση μπορεί να ανακαλέσει τα δάνεια ή να επιβάλλει στην εταιρία να προχωρήσει σε αναγκαστική πτώχευση.
Η κρατική βοήθεια που έχει λάβει έως σήμερα η Chrysler τον έλεγχο της οποίας έχει η Cerberus Capital Management, ανέρχεται σε 4 δισ. δολαρίων και η εταιρεία ζητά πρόσθετη ενίσχυση 3 δισ. δολαρίων.
Πιθανό «λουκέτο» σε τέσσερα εργοστάσια στην Ευρώπη
Ακόμη, η αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει το κλείσιμο ή την πώληση έως τεσσάρων εργοστασίων της στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της ικανοποίηση των όρων που έθεσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία ενδέχεται να βάλει «λουκέτο» στα εργοστάσια της θυγατρικής Opel στην Αμβέρσα του Βελγίου και στην πόλη Μπόχουμ της Γερμανίας. Παράλληλα, είναι πιθανόν να πουλήσει το εργοστάσιο στο Aιζεναχ της Γερμανίας. Στόχος της GM είναι να εξοικονομήσει περίπου 1,5 δισ. δολάρια.
Επίσης η εταιρεία εξετάζει και το ενδεχόμενο να κλείσει ακόμη ένα εργοστάσιο, λόγω του «λουκέτου» ή της πώλησης της μονάδας Saab στη Σουηδία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr