Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι “σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση".
Η υπουργός είπε επίσης, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων όμως για αυτή την απόφαση θα περιμένουν τις συστάσεις των ειδικών που αξιολογούν την κατάσταση. "Ο κ. Τσιόδρας είναι αισιόδοξος, αλλά ο μήνας Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος" είπε η κ. Κεραμέως.
Σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, η υπουργός ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι οδηγίες είναι ότι "θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα", ενώ τόνισε πως "οι πανελλαδικές θα γίνουν και είναι σταθερή επιδίωξη μας να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο".
Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:
1) Η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.
2) Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.
Σχετικά με το ζήτημα πληρωμής των διδάκτρων την περίοδο της καραντίνας η κ. Κεραμέως είπε πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εστιάζουν στη στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών.
Ξεκαθάρισε, δε, ότι οι υπηρεσίες που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται. "Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψιν", επεσήμανε η κ. Κεραμέως. "Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση."
Τέλος, σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα, η υπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν επιτρέπεται πιστοί να συμμετέχουν στη θεία λειτουργία της εκκλησίας, ότι απαγορεύονται ρητά τα μεγάφωνα και η προσέλευση των πιστών τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την απόφαση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr