Αυτό ουσιαστικά σημαίνει άμεσες ενέσεις ρευστότητας σε νοικοκυριά και τον ιδιωτικό τομέα, με την ελπίδα να ενισχυθεί η καταναλωτική δαπάνη και να υπάρξει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Η ιδέα, όπως σημειώνεται σε άρθρο του MarketWatch, έχει συγκεντρώσει μεγαλύτερη προσοχή τις πρόσφατες εβδομάδες, μετά τα τελευταία μέτρα που έλαβε η κεντρική τράπεζα στη συνεδρίαση του Μαρτίου, μειώνοντας τα επιτόκια, επεκτείνοντας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και προσφέροντας εξαιρετικά φθηνά δάνεια στις τράπεζες.
Βεβαίως, το επιθετικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν το βλέπουν με καλό μάτι οι Γερμανοί, οι οποίοι έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται περισσότερο από άλλοτε για την ακολουθούμενη πολιτική της κεντρικής τράπεζας.
Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, πολλοί λίγοι αναμένουν ότι θα υπάρξουν αποφάσεις για νέα μέτρα, όμως αυτά που έχει να πει ο Mario Draghi θα μπορούσαν να είναι πολύ κρίσιμα.
Αναλυτές, σημειώνει το MarketWatch, θα αναζητήσουν ενδείξεις για το αν η τράπεζα θα προχώρησε σε περαιτέρω μείωση επιτοκίων και αν η ΕΚΤ θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο… μπαζούκα που διαθέτει, ξεκινώντας την εκτύπωση χρήματος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr