Όπως τονίζει το Reuters, ακόμη και η υπόσχεση για περαιτέρω χαλάρωση απέτυχε να τονώσει την «όρεξη για ρίσκα» αφού τα δεδομένα για την ευρωζώνη έδωσαν νέες ενδείξεις αποπληθωρισμού και κατέδειξαν μια αποδυνάμωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Οι θέσεων των funds σε μετοχές έπεσαν στο 44% των χαρτοφυλακίων παγκοσμίως, ενώ αυτές σε ομόλογα αυξήθηκαν σε περίπου 40%, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2013.
Η τοποθέτηση σε μη συμβατικά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα hedge funds και η υποδομή, αυξήθηκε 9,8%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, καθώς οι διαχειριστές funds αναζητούν περιουσιακά στοιχεία που συσχετίζονται λιγότερο με τις παγκόσμιες αγορές, καθώς και τρόπους για να προστατεύσουν τις αποδόσεις.
«Η αναταραχή στην αγορά (...) δίνει έμφαση στη σημασία της διατήρησης ενός εύρους διαφοροποιημένων εκμεταλλεύσεων στα χαρτοφυλάκια», ανέφερε ο Boris Willems, στρατηγικός αναλυτής στην UBS Asset Management. «Πρόθεσή μας είναι να μειώσουμε σταδιακά την έκθεση του χαρτοφυλακίου μας σε κινδύνους και να υιοθετήσουμε μια πιο ουδέτερη στάση», τόνισε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr