Η νέα αυτή αποτίμηση της OpenAI θα είναι 74% υψηλότερα από τα 86 δισ. δολάρια, όπου είχε φτάσει νωρίτερα φέτος, όταν πραγματοποιήθηκε πρόταση αγοράς.
Σύμφωνα με το Bloomberg News, η δημιουργός του viral chatbot ChatGPT συζητά την άντληση 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές και 5 ακόμα δισεκατομμυρίων από τράπεζες, με τη μορφή ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης.
Η φρενίτιδα που προκλήθηκε από το ChatGPT έχει καταστήσει την OpenAI έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία, με επικεφαλής τον Sam Altman και με την υποστήριξη του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft , αποτελεί οδηγό του ενδιαφέροντος της Silicon Valley για τον χώρο.
Την Τετάρτη, η Forge Global Holdings, μια αγορά για ιδιωτικούς τίτλους, πρόσθεσε την OpenAI στον κατάλογο των «Private Magnificent Seven» startups. Οι Magnificent Seven είναι μια ομάδα μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο, μεταξύ των οποίων, περιλαμβάνονται και οι Microsoft, Apple , Alphabet και Tesla.
Η τελευταία εισφορά κεφαλαίου θα επιτρέψει στην OpenAI να παραμείνει ιδιωτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι περισσότερες επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις αποφεύγουν τη δημόσια εγγραφή λόγω του ρυθμιστικού κόστους και της αστάθειας των χρηματιστηριακών αγορών.
Εναλλακτικές πηγές κεφαλαίων, όπως εταιρείες private equity και ταμεία, όπως το Destiny Tech100 και το ARK Venture Fund, θεωρούν, επίσης, λιγότερο ελκυστική επιλογή τη δημόσια προσφορά. Ωστόσο, οι επενδυτές απολαμβάνουν τη ρευστότητα που προσφέρουν οι δημόσιες αγορές. «Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων θα θέλουν κάποια ρευστότητα και ο τρόπος για να την αποκτήσουν είναι είτε η εταιρεία να πουληθεί είτε να γίνει δημόσια εγγραφή», σημειώνει η Chelsea Childs, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Ropes & Gray.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr