«Προκειμένου να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητά της και να χρηματοδοτήσουμε τις αναγκαίες επενδύσεις, η BSH πρέπει να μειώσει σημαντικά την πολυπλοκότητα των εργασιών της και το κόστος, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τις ταχείες εξελίξεις στην αγορά και την ακόμη δύσκολη και σε πτώση οικονομική κατάσταση» ανέφερε η BSH στην ανακοίνωσή της.
Η εταιρεία που κατασκευάζει πλυντήρια και άλλες λευκές συσκευές σκοπεύει να καταργήσει θέσεις εργασίας που δεν σχετίζονται με την αλυσίδα παραγωγής. Οι 1.000 από αυτές θα καταργηθούν φέτος, ωστόσο η εταιρεία δεν διευκρίνισε τους όρους υπό τους οποίους θα αποχωρήσει το προσωπικό. Η θυγατρική της Bosch ιδρύθηκε το 1967 και σήμερα απασχολεί 60.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, εκ των οποίων 17.000 στη Γερμανία.
Στις αρχές του μήνα η ανταγωνίστρια, γερμανική εταιρεία Miele ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταργήσει ή θα μεταφέρει έως και 2.700 θέσεις εργασίας σε όλον τον κόσμο, επικαλούμενη την κατάρρευση της ζήτησης και την αύξηση του κόστους παραγωγής.
Η BSH δεν έκανε λόγο για «μετεγκατάσταση» όμως ο διευθυντής της, ο Ματίας Μετζ, θεωρεί «κατανοητό» οι εταιρείες να εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς των εργασιών τους στο εξωτερικό, «λαμβάνοντας υπόψη τους υπερβολικούς κανονισμούς και τη γραφειοκρατία, το ενεργειακό κόστος και άλλους οικονομικούς παράγοντες στη Γερμανία», όπως είπε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Ο όμιλος Bosch είχε ήδη ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα καταργήσει 1.200 θέσεις εργασίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής εξαρτημάτων. Ο όμιλος, που απασχολεί 427.000 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο αναμένει ότι η φετινή χρονιά θα είναι κακή, επειδή η ζήτηση στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν αυξάνεται όσο προέβλεπε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr