Επιβεβαίωσε έτσι τις σχετικές φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες. Στα τρία εμπορικά κέντρα απασχολούνται 1.700 εργαζόμενοι.
Το Δικαστήριο όρισε τον δικηγόρο Κρίστιαν Μπρόκντορφ ως προσωρινό διαχειριστή, ανακοίνωσε ο όμιλος, τονίζοντας ότι και τα τρία καταστήματα θα παραμείνουν σε λειτουργία. Σύμφωνα με τον προσωρινό διαχειριστή, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι τα υψηλά ενοίκια «τα οποία κατέστησαν σχεδόν αδύνατη τη βιώσιμη κερδοφορία».
Όπως όμως επισημαίνει η Ραδιοτηλεόραση Βερολίνου Βρανδεμβούργου rbb, το πρόβλημα αφορά κυρίως το γεγονός ότι το 49,9% των μετοχών του Ομίλου KaDeWe ανήκει στον Όμιλο Signa του αυστριακού επενδυτή Ρενέ Μπένκο, ο οποίος υπέβαλε επίσης πριν από λίγους μήνες αίτηση εκκαθάρισης.
Ο δήμαρχος του Βερολίνου Κάι Βέγκνερ δήλωσε νωρίτερα απόψε ότι η Γερουσία του κρατιδίου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. «Το KaDeWe άνοιξε στο Βερολίνο πριν από 117 χρόνια και αποτελεί πραγματικά εμβληματικό σημείο της πόλης», δήλωσε ο κ. Βέγκνερ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αισιόδοξη εμφανίστηκε η γερουσιαστής αρμόδια για οικονομικές υποθέσεις και πρώην δήμαρχος Φραντσίσκα Γκίφαϊ, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Όμιλος «Thai Central», ο οποίος κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό των μετοχών, να αποφασίσει να αυξήσει τη συμμετοχή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια της ιστορίας του, το KaDeWe άλλαξε ιδιοκτήτη επτά φορές.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο διευθυντής του εμπορικού συλλόγου Βερολίνου - Βρανδεμβούργου Νιλς Μπους-Πέτερσεν, ο οποίος δεν βλέπει άμεση απειλή για τις θέσεις εργασίας. «Αν εργαζόμουν στο λιανικό εμπόριο στο Βερολίνο, αυτή θα ήταν σίγουρα μια από τις εταιρίες για τις οποίες θα ανησυχούσα λιγότερο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το πολυκατάστημα τα πηγαίνει αρκετά καλά, πάνω από τον μέσο όρο της πόλης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr