Πλέον, η ζημιά ανέρχεται στα 7,3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, ενώ το τριμηνιαίο αποτέλεσμα ήταν χειρότερο των εκτιμήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η Credit Suisse κάνει περικοπές στα τμήματα της επενδυτικής της τράπεζας και επικεντρώνεται εκ νέου στον πυρήνα της διαχείρισης περιουσίας, μετά από χρόνια σκανδάλων και απωλειών που διέλυσαν την εμπιστοσύνη προς την τράπεζα.
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Oύλριχ Κέρνερ, είπε ότι το 2022 ήταν μια «κρίσιμη χρονιά για την Credit Suisse» και ότι «εκτελεί μεθοδικά» το στρατηγικό της σχέδιο για τη δημιουργία μιας «απλούστερης, πιο εξυπηρετικής τράπεζας».
«Έχουμε ένα σαφές σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας Credit Suisse και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τον τριετή στρατηγικό μας μετασχηματισμό, αναδιαμορφώνοντας το χαρτοφυλάκιό μας, ανακατανέμοντας κεφάλαια, προσαρμόζοντας σωστά τη βάση κόστους μας και αξιοποιώντας τα κορυφαία franchise μας» δήλωσε.
Οι εκροές τριμήνου
Από τις αρχές Οκτωβρίου, οι εκροές για το τρίμηνο ανήλθαν σε 110,5 δισεκατομμύρια φράγκα. Η Credit Suisse τόνισε ότι περίπου τα δύο τρίτα των εκροών σημειώθηκαν εκείνη την περίοδο. «Έχουμε λάβει ολοκληρωμένα μέτρα για την περαιτέρω αύξηση της δέσμευσης των πελατών μας και την ανάκτηση καταθέσεων καθώς και περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση», ανέφερε η ελβετική τράπεζα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr