Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία, οι Uğur Şahin και Özlem Türeci, οι οποίοι συνίδρυσαν την BioNTech, που συνεργάστηκε με την Pfizer για τη δημιουργία του mRNA εμβολίου κατά του κορονοϊού, τονίζουν ότι πρόσφατες ανακαλύψεις τροφοδοτούν την αισιοδοξία τους για ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου μέσα στα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια Türeci, η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε για το εμβόλιο του κορονοϊού θα μπορούσε να επαναπροσδιοριστεί έτσι ώστε να προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για επίθεση σε καρκινικά κύτταρα.
Σε ερώτηση για το πότε τα εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου θα μπορούσαν να είναι έτοιμα για χρήση σε ασθενείς, ο καθηγητής Sahin δήλωσε ότι θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα «πριν από το 2030».
Η BioNTech εργαζόταν πάνω σε εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, αλλά η εταιρεία στράφηκε στην παραγωγή εμβολίων Covid λόγω της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης. Η εταιρεία διαθέτει τώρα αρκετά εμβόλια κατά του καρκίνου σε κλινικές δοκιμές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr