Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, η Revolut ξεκίνησε την παραπάνω επιχειρηματική αναθεώρηση της τον περασμένο Μάιο, καθώς οι fintechs προετοιμάζονται για επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.
Έτσι, λοιπόν, η επιχειρηματική αναθεώρηση της εταιρείας με την ονομασία «Project Prism» περιλαμβάνει μια «πλήρη, σε βάθος ανάλυση των ρόλων, των ευθυνών, των ομάδων και της αποτελεσματικότητάς τους», τόνισε ένας από τους εργαζόμενους της Revolut.
Αν και η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει επί του θέματος, ένα άτομο που γνωρίζει τη στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσει η Revolut, σημείωσε στους Financial Times ότι «έχει συνείδηση των οικονομικών ανησυχιών και της ύφεσης στις fintechs και όπως κάθε υπεύθυνη εταιρεία εξετάζει το θέμα των προσλήψεων, τη βάση κόστους και τους πόρους της, σχεδιάζοντας ρεαλιστικά για το μέλλον».
Μια ομάδα αποφοίτων έγραψαν στο LinkedIn τις τελευταίες ημέρες ότι η Revolut είχε αποσύρει τις προσφορές εργασίας τους, σε ορισμένες περιπτώσεις λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν να εργάζονται στην εταιρεία, λόγω «αναθεώρησης των επιχειρηματικών αναγκών».
Από την πλευρά της, η Revolut σημείωσε ότι «δυστυχώς» έπρεπε να ακυρώσει τις θέσεις εργασίας που είχε προσφέρει σε τέσσερις υποψηφίους «λόγω μεταβαλλόμενων επιχειρηματικών αναγκών». «Ζητήσαμε συγγνώμη από τους υποψηφίους και προσφερθήκαμε να τους υποστηρίξουμε στο επόμενο βήμα της καριέρας τους καθώς και να τους προσφέρουμε οικονομική υποστήριξη», σημείωσε μια ομάδα της Revolut, τονίζοντας ότι η εταιρεία συνεχίζει να προσλαμβάνει ενεργά, με περισσότερες από 200 ανοιχτές θέσεις εργασίας.
Μεγάλες περικοπές στις Fintechs
Με τις μακροοικονομικές συνθήκες να έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, αλλά και τις καταναλωτικές δαπάνες να έχουν μειωθεί, οι fintechs το τελευταίο διάστημα αναγκάστηκαν να προβούν σε σημαντικές περικοπές.
Η Klarna, η πρωτοπόρος του «ψωνίστε τώρα, πληρώστε αργότερα», της οποίας η αποτίμησή μειώθηκε από 46 δισ. σε 7 δισ. δολάρια, δήλωσε τον Μάιο ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 10%, καθώς επικεντρώθηκε εκ νέου στη «βραχυπρόθεσμη κερδοφορία».
Πίσω στη Revolut, οι FT ανέφεραν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η εταιρεία δεχόταν πιέσεις από τους ελεγκτές της να βελτιώσει τους εσωτερικούς ελέγχους, αφού οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισαν σημαντικές ελλείψεις στον έλεγχο των λογαριασμών της, συμπεριλαμβανομένου ενός «απαράδεκτα υψηλού» κινδύνου «ουσιώδους σφάλματος».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr