Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό (10/12) του δημοσίευμα το Reuters επικαλούμενο τρία άτομα με γνώση του θέματος
Η συγκεκριμένη συμφωνία, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Microsoft μετά την εξαγορά ύψους 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της πλατφόρμας LinkedIn το 2016.
Λόγω του ύψους και της σημασίας τους, για αυτές τις εξαγορές ακολουθείται ενισχυμένος ρυθμιστικός έλεγχος ώστε να μην προκύψει το φαινόμενο της «δολοφονίας μέσω εξαγοράς». Δηλαδή να εξαγοραστεί μία start-up ή ένας πιθανός ανταγωνιστής ώστε απλά να εξαφανιστεί από τον χάρτη και να μην αποτελεί απειλή.
Η συμφωνία με την Nuance ανακοινώθηκε από την Microsoft τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια η αμερικανική εταιρεία να ενδυναμώσει την παρουσία της στον τομέα του cloud computing των υπηρεσιών παροχής υγείας και ήδη έχει λάβει σχετική έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές Ηνωμένων Πολιτειών και Αυστραλίας, χωρίς ενστάσεις.
Σημειώνεται ότι η Nuance θεωρείται μία εταιρεία πρωτοπόρος του τομέα της τεχνολογίας μηχανικής ομιλίας, έχει «βοηθήσει» την Apple να λανσάρει την ψηφιακή βοηθό Siri ενώ με τις εφαρμογές της εξυπηρετεί το 77% των αμερικανικών νοσοκομείων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr