Ο κλάδος τροφίμων πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να συμβαδίσει με τους καταναλωτές, οι οποίοι ανησυχούν όλο και περισσότερο για την υγεία τους και τον πλανήτη και θέλουν να τρώνε προϊόντα με λιγότερο κρέας, αλάτι, ζάχαρη και λίπος τα οποία είναι κατασκευασμένα από τοπικά και φυσικά προϊόντα.
Το πρόγραμμα R&D Accelerator της Nestle, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019, έχει 12 ιστοσελίδες σε οκτώ χώρες μέχρι τώρα. Η ιστοσελίδα που εγκαινιάστηκε την Δευτέρα στη Λωζάνη, μπορεί να φιλοξενήσει 20 πρότζεκτ κάθε χρόνο.
Μία ομάδα φοιτητών της τεχνολογίας τροφίμων παρουσίασε την δικιά της εκδοχή του φαγητού «τέμπε», το οποίο είναι ντιμ σαμ από ζυμωμένους σογιόσπορους, ενώ οι εργαζόμενοι παρουσίασαν ένα ποτό ενέργειας το οποίο είναι φτιαγμένο από σκόνη φύλλων ελιάς.
“Πολλές τάσεις δημιουργούνται από startups, είναι υπεύθυνες για τα πρώτα φυτικά προϊόντα. Αν οι εργαζόμενοί μας δουλέψουν μαζί τους, δημιουργείται μία κουλτούρα καινοτομίας, η οποία είναι μεταδοτική” είπε ο διευθυντής τεχνολογίας της Nestle, Stefan Palzer.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr