Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Η Thales, oύσα η μεγαλύτερη εταιρεία αμυντικών ηλεκτρικών συστημάτων στην Ευρώπη, στοχεύει με την πώληση αυτή να εξορθολογίσει το μεγάλο δίκτυο δραστηριοποίησής της και να καθησυχάσει τους επενδυτές της που ενδιαφέρονται κυρίως για τα υψηλής τεχνολογίας αεροναυπηγικά και αμυντικά συστήματά της. Όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Patrick Caine, μετά από αυτή την κίνηση θα είναι σε θέση να επικεντρωθούν σε 3 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας (αεροδιαστημικής, άμυνας, ψηφιακής ταυτότητας και ασφάλειας) που υπόσχονται βιώσιμη ανάπτυξη μακράς διάρκειας.
Επίσης, το ποσό των 1,66 δις, έναντι του οποίου θα πουλήθει η GTS, αντανακλά 13,8 φορές τα ετήσια κέρδη της μονάδας προ τόκων και φόρων (ΚΠΤΦ). Γενικότερα, η Thales στοχεύει πλέον σε ποσοστό ΚΠΤΦ της τάξεως του 9,8-10,3%, σε σύγκριση με προηγούμενο στόχο του 9,5-10%. Αφετέρου, η Hitatchi αναμένεται να έχει έσοδα στο τμήμα των σιδηροδρομικών επιχειρήσεών της που θα ανέρχονται στα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026.
Η GTS είναι μία μικρή εταιρεία στο είδος της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και η εξαγορά της έρχεται σε μία περίοδο όπου είναι συχνό φαινόμενο να κυριαρχούν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις ενσωματώνοντας τις μικρότερες. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο ο γαλλικός κατασκευαστής τρένων Alstom εξαγόρασε δύο σιδηροδρομικές επιχειρήσεις της Bombardier αξίας 5,5 το Νο 2 του κλάδου παγκοσμίως, μετά την κινεζική CRRC.