Ήδη τράπεζες, όπως οι Goldman Sachs (GS.N) και Standard Chartered (STAN.L), με γραφεία σε πόλεις της Ινδίας, δημιούργησαν υποδομές για τον εμβολιασμό των εργαζομένων και των οικογενειών τους, όταν αρθούν οι περιορισμοί ηλικίας την 1η Μαῒου. Παράλληλα, 13-14ωρες ημερήσιες βάρδιες για την περάτωση εργασιών, σε πολύ πιεστικούς ρυθμούς, με υποστελεχωμένο για λόγους υγείας προσωπικό, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας εργαζόμενοι των τεχνολογικών κολοσσών Accenture (ACN.N), Infosys (INFY.NS) και Wipro (WIPR.NS).
Η γιγαντιαία βιομηχανία τεχνικής υποστήριξης στην Ινδία υπολογίζεται πως δίνει εργασία σε περισσότερους από 4.5 εκατ. ανθρώπους και βασίζεται σε αποφοίτους κάτω των 30 ετών. Μέχρι πρότινος η δυνατότητα τηλεργασίας εξασφάλιζε την μη-έκθεση των εργαζομένων. Όμως, η απόφαση των εταιρειών να ανακαλέσουν το προσωπικό στους χώρους εργασίας και η παράλληλη μετάλλαξη του ιού φαίνεται να αύξησε σε μεγάλο βαθμό τα κρούσματα νεαρότερων ηλικιών.
Σε επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters, στελέχη των επιχειρήσεων δήλωσαν πως τόσο οι εμβολιασμοί όσο και τα «δωμάτια πολέμου» εισάγονται για την υποστήριξη του προσωπικού αλλά και την διασφάλιση ύπαρξης οξυγόνου και άλλων προμηθειών.
Παρά την αρχική διστακτικότητα των εταιρειών να μπουν στην «ουρά» για το εμβόλιο, η επικρατούσα τάση, πλέον, φαίνεται να είναι αυτό που περιγράφεται πως είπαν οι Γενικοί Διευθυντές: «δε μας ενδιαφέρει πως θα φανεί, άνθρωποι πεθαίνουν».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr