Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και έχει περισσότερους από 30 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στις υπηρεσίες της σε 120 πόλεις ανά τη Βόρειο Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία, από το Μαρόκο έως το Πακιστάν.
Οι δύο εταιρείες χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως τη μεγαλύτερη όλων των εποχών στο χώρο της τεχνολογίας στη Μέση Ανατολή. Η εξαγορά, που θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από τις ρυθμιστικές αρχές, περιλαμβάνει 1,4 δισ. δολάρια σε μετρητά και 1,7 δισ. δολάρια σε μετατρέψιμα χρεόγραφα. Προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.
Το αντίτιμο που καταβάλλει η Uber είναι 12% υψηλότερο σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Ωστόσο με τον τρόπο αυτό αποφεύγει μία πιθανότατα άκρως δαπανηρή μάχη για την διεκδίκηση μεριδίου στην αγορά των 400 εκατομμυρίων δυνητικών χρηστών, στην οποία οι νέοι, με καλή γνώση της τεχνολογίας και των εφαρμογών των έξυπνων κινητών έχουν δυναμική παρουσία.
Η απόφαση της Uber έρχεται λίγο πριν από την πολυναμενόμενη εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, με την οποία προσδοκά να εξασφαλίσει αποτίμηση ύψους 120 δισ. δολαρίων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr