Ο οίκος μόδας δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα περικοπούν, ούτε τον αριθμό των καταστημάτων που θα κλείσουν. Περιορίστηκε, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα, να γνωστοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού του, θα κλείσει γραφεία και μπουτίκ.
Τον Ιούνιο ο Ralph Lauren είχε ανακοινώσει ότι θα καταργήσει 1.000 θέσεις εργασίας και θα κλείσει 50 καταστήματα.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα μέτρα που έγιναν γνωστά σήμερα στοχεύουν στην εξοικονόμηση σχεδόν 140 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το φορολογικό έτος που λήγει την 31η Μαρτίου 2018.
Ένα από τα σημαντικότερα μέτρα στο πλαίσιο του σχεδίου λιτότητας που θα εφαρμοστεί είναι το κλείσιμο του καταστήματος Polo, που βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο, στην καρδιά του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.
Ο οίκος Ralph Lauren, ο οποίος αναμένεται να διατηρήσει επτά καταστήματα στην πόλη της Νέας Υόρκης, εξηγεί ότι αυτή η απόφαση θα επιτρέψει να προχωρήσει στη σύλληψη νέων ιδεών για τη δημιουργία καταστημάτων με στόχο την προσέλκυση καταναλωτών που επιλέγουν όλο και περισσότερο το Διαδίκτυο για τις αγορές τους.
Το σχέδιο εξοικονόμησης δαπανών θα μεταφραστεί σε ένα κόστος ύψους 370 εκατομμυρίων δολαρίων, μέρος των οποίων αφορά τις αποζημιώσεις απολύσεων, καταγγελία εμπορικών μισθώσεων και την απομείωση της αξίας των περιουσιακών του στοιχείων.
Όπως συνέβη με τις περισσότερες από τις εταιρείες πρετ-α-πορτέ στις ΗΠΑ, όπως η Gap, η Urban Outfitters, η American Eagle, η Abercrombie & Fitch, ο οίκος Ralph Lauren επλήγη από τον ανταγωνισμό των αλυσίδων καταστημάτων H&M και Zara (όμιλος Inditex), που κατάφεραν να προσελκύσουν την πελατεία τους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr