Η τράπεζα κατέβαλε 3,09 δισ. φράγκα (3,1 δισ. δολάρια) σε μπόνους το 2016, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα, παρότι κόστη που συνδέονται με νομικούς διακανονισμούς οδήγησαν σε δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ζημιών.
Στην έκθεση αυτή, η τράπεζα προσάρμοσε τα ετήσια αποτελέσματα ώστε να αντανακλούν και ένα κόστος 272 εκατ. φράγκων, από διακανονισμό στον οποίο έφτασε με την αμερικανική Εθνική Αρχή Πιστωτικής Εποπτείας (National Credit Union Administration) για τα τοξικά ενυπόθηκα χρεόγραφα.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Credit Suisse βρίσκεται στη δεύτερη χρονιά ενός δαπανηρού σχεδίου αναδιάρθρωσης το οποίο έχει κωλυσιεργήσει από αναταράξεις στην αγορά, από απροσδόκητες ζημιές στο trading και άλλα εμπόδια. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας common equity Tier 1 της τράπεζας, μια βασική μέτρηση οικονομικής ισχύος, υποχώρησε στο 11,5% από 11,6%, εξαιτίας του διακανονισμού που ανακοινώθηκε σήμερα.
Εργαζόμενοι σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες λαμβάνουν πλέον μικρότερες αμοιβές. Εξαιτίας και των δαπανών για την πληρωμή προστίμων, η Deutsche Bank «πετσόκοψε» το bonus pool του 2016 κατά σχεδόν 80%, ένα ποσοστό που δεν έχει ξαναπαρουσιάσει στην πρόσφατη ιστορία της. Από την άλλη, η αντίπαλος UBS πλήρωσε τα χαμηλότερα μπόνους που έχει καταβάλει εδώ και τέσσερα χρόνια, μετά τη βουτιά που εμφάνισε στα κέρδη.
Αντίθετα, ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam, έλαβε 11,9 εκατ. φράγκα (12 εκατ. δολάρια) για την πρώτη ολόκληρη χρονιά στη θέση του CEO. Το ποσό είναι αναλογικά υψηλότερο σε σχέση με τα 4,57 εκατ. φράγκα που πληρώθηκε για τους έξι μήνες της κεφαλή της Credit Suisse το 2015. Το στέλεχος κέρδισε 8,2 εκατ. φράγκα σε μετρητά και μετοχές, πέραν του σταθερού μισθού του στα 3,7 εκατ. φράγκα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr