«Είχε το άγγιγμα του Μίδα. Ό,τι έπιανε γινόταν χρυσάφι», λέει η κόρη του στην εφημερίδα «New York Daily News».
Ο Βουρδέρης γεννήθηκε στην Αττική και τη δεκαετία του 1930 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έφτασε στη Νέα Υόρκη με μόνο 50 σεντς στην τσέπη του.
Την επιχειρηματική του δραστηριότητα ξεκίνησε με μια μικρή εταιρεία στον κλάδο των κατασκευών, όμως η πραγματική ευκαιρία παρουσιάστηκε όταν ένας πελάτης του, για τον οποίο έχτιζε ένα παγωτατζίδικο, δεν μπορούσε να τον πληρώσει. Ο Βουρδέρης πήρε στην ιδιοκτησία του το παγωτατζίδικο και έτσι άρχισε η επιτυχημένη ιστορία του.
Αλλάζει το όνομα της εταιρείας από «Olympic Ice Cream Company» σε «Marinos Italian Ices» και το 1964 παρουσιάζει τα παγωτά του στην παγκόσμια εμπορική έκθεση «Flushing Meadows».
Η εταιρεία του Βουρδέρη το 2002 είχε ετήσια κέρδη 6 εκατομμυρίων δολαρίων και τα παγωτά του πωλούνταν παντού: σε σούπερ-μάρκετ, πιτσαρίες, εστιατόρια.
Κάποτε τον ρώτησαν για το μυστικό της επιτυχίας του: «Απλά φτιάχνουμε το καλύτερο παγωτό» είχε πει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr