Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό χάνει 0,34% στα 88,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ διολισθαίνει 0,51% στα 90,25 δολάρια το βαρέλι.
Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκαν τον τελευταίο μήνα οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, δίνοντας ώθηση στην αγορά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τόσο η Ρωσία όσο και η Σαουδική Αραβία αύξησαν συνδυαστικά τις εξαγωγές τους κατά πάνω από 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, το Σεπτέμβριο.
Ειδικά η Σαουδική Αραβία αύξησε τις ροές κατά πάνω από 800.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ οι ρωσικές εξαγωγές από τα λιμάνια της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας κινήθηκαν περίπου στα 325.000 βαρέλια την ημέρα.
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα το αμερικανικό δολάριο αυξήθηκε σε υψηλό 10 μηνών, καθώς τα οικονομικά στοιχεία τροφοδότησαν τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.
Στην Ευρώπη, τα στοιχεία για τη μεταποίηση έδειξαν ότι η ευρωζώνη, και ιδιαίτερα η Γερμανία και η Βρετανία παρέμειναν βυθισμένες σε ύφεση τον Σεπτέμβριο. Από την άλλη πλευρά, μια επίσημη έρευνα για την κινεζική μεταποίηση έδειξε ότι η δραστηριότητα επεκτάθηκε για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες.
Ο ΟΠΕΚ+ θα συνεδριάσει την Τετάρτη, αλλά είναι απίθανο να τροποποιήσει την τρέχουσα πολιτική παραγωγής πετρελαίου. Έρευνα του Reuters έδειξε ότι η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, παρά τις περικοπές της Σαουδικής Αραβίας.
«Οι τιμές του πετρελαίου ξεκίνησαν την εβδομάδα με έντονο ρυθμό εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά χωρίς να αναμένεται αλλαγή πολιτικής από τον ΟΠΕΚ+, ενώ η αποφυγή του “κλεισίματος” της κυβέρνησης των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο έδωσε κάποια ανακούφιση», δήλωσε ο Χιρογιούκι Κικουκάβα, πρόεδρος της NS Trading.
Πέφτει το φυσικό αέριο
Πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 6,32% στα 36,85 ευρώ η μεγαβατώρα.
Ο χρυσός υποχωρεί 0,27% στα 1.842,15 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,62% στα 21,288 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός πέφτει 0,19% στα 3,6345 δολάρια η λίβρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr