Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Δευτέρας, το αμερικανικό αργό διολισθαίνει 1,67% στα 80,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ σημειώνει «βουτιά» 1,73% στα 83,84 δολάρια το βαρέλι.
Οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας έφτασαν στα 10,29 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Τρίτης, παρουσιάζοντας μείωση κατά 18,8% σε σχέση με τον Ιούνιο και κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι συνολικές εισαγωγές της χώρας μειώθηκαν κατά 12,4% και οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 14,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, παρά τα ζοφερά στοιχεία, ορισμένοι αναλυτές εξακολουθούσαν να είναι θετικοί σχετικά με την προοπτική της ζήτησης καυσίμων της Κίνας για τον Αύγουστο έως τις αρχές Οκτωβρίου.
Από την πλευρά της προσφοράς, η Σαουδική Αραβία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επεκτείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο bpd για έναν ακόμη μήνα, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, διατηρώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω περικοπές.
Από την πλευρά της, και η Ρωσία είπε επίσης ότι θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 bpd τον Σεπτέμβριο.
«Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής μέχρι τον Σεπτέμβριο, παρά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent που ανέβηκαν πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, υποδηλώνει ότι μπορεί να στοχεύει σε υψηλότερη τιμή από 80 δολάρια», δήλωσε ο Vivek Dhar, στρατηγικός εξόρυξης και ενεργειακών εμπορευμάτων στην Commonwealth Bank of Australia.
Πτωτικά και το φυσικό αέριο
Στο ίδιο κλίμα, πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς διολισθαίνουν 1,04% στα 30,06 ευρώ η μεγαβατώρα.
Ο χρυσός υποχωρεί 0,17% στα 1.966,65 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,50% στα 23,117 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός υποχωρεί σημαντικά 2,35% στα 3,7443 δολάρια η λίβρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr