Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο Bloomberg, αν και οι τιμές τους φυσικού αερίου έχουν διολισθήσει περίπου 80%, η Shell εκτιμά πως βραχυπρόθεσμα θα διατηρηθεί η αστάθεια και η Repsol προειδοποίησε ότι οι υψηλές τιμές ενδεχομένως έχουν δομικό χαρακτήρα, λόγω εμποδίων στην παραγωγή.
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Centric, Chris O'Shea, υποστήριξε ότι «αν και οι πελάτες μπορεί να ανακουφιστούν σε κάποιο βαθμό χάρη στην πρόσφατη αποκλιμάκωση των τιμών, είναι σαφές ότι ορισμένοι θα συνεχίσουν να χρειάζονται βοήθεια».
Τι προβλέπεται για το μέλλον
Οι αγορές φυσικού αερίου είναι σε «καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι περίμεναν πολλοί πριν από έναν χρόνο», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA Φατίχ Μπιρόλ. «Η πραγματική δοκιμασία πιθανώς θα είναι ότι ο χειμώνας 2023-2024».
Επιπλέον, η Shell υποστήριξε ότι η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα υπερβαίνει όλο και περισσότερο την προσφορά μέχρι το 2030: «Η αυξημένη ανάγκη της Ευρώπης για LNG φαίνεται πως θα εντείνει τον ανταγωνισμό με την Ασία για τον περιορισμένο νέο διαθέσιμο εφοδιασμό τα επόμενα δύο χρόνια και πιθανώς θα κυριαρχήσει στο εμπόριο LNG μακροπρόθεσμα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr