Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,65% στα 88,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,99% στα 94,17% δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου επηρεάστηκαν αρνητικά από τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε τα επιτόκια δανεισμού για να αναζωογονήσει τη ζήτηση, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο, με τη δραστηριότητα των εργοστασίων και του λιανικού εμπορίου να συμπιέζονται από την πολιτική του Πεκίνου για μηδενικά κρούσματα κορονοϊού, αλλά και την κρίση στην αγορά ακινήτων.
Σύμφωνα με το CNBC, και όπως δηλώνουν αναλυτές και έμποροι, οι εξαγωγές στα καύσιμα της Κίνας αναμένεται να ανακάμψουν τον Αύγουστο κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του έτους μέχρι στιγμής, αφού το Πεκίνο εξέδωσε περισσότερες ποσοστώσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αν και ευρύτεροι περιορισμοί πρόκειται να περιορίσουν τις αποστολές σε χαμηλό επτά ετών για το 2022.
Από την πλευρά των ΗΠΑ, η συνολική παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου θα αυξηθεί στα 9,049 εκατομμύρια bpd τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας στην έκθεσή της τη Δευτέρα.
Στο μεταξύ, η ευρύτερη αγορά αναμένει τα στοιχεία του κλάδου για τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν αργότερα την Τρίτη. Τα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης πιθανότατα μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα.
Σε ανοδική τροχιά το φυσικό αέριο
Στον αντίποδα, ανοδικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 5,77% στα 232.9 ευρώ η μεγαβατώρα.
Από την άλλη, ο χρυσός υποχωρεί 0,34% στα 1.792,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι χάνει 1,18% στα 20,032 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός καταγράφει κέρδη 0,03% στα 3,6180 δολάρια η λίβρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr