Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, «η Uniper καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει πρόσθετα ή να ανακατευθύνει υπάρχοντα φορτία στη Γερμανία. Οι όγκοι από την Αυστραλία θα μπορούσαν να ανταλλάσσονται με όγκους που προέρχονται από τις ΗΠΑ και επί του παρόντος στον Ατλαντικό και προορίζονται για τις αγορές της Ασίας, Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία».
«Μπορεί να κάνουμε χρήση αυτής της “ανταλλαγής” τον ερχόμενο χειμώνα, σε περίπτωση που χρειαστούν οι όγκοι για την Ευρώπη», είπε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Reuters, αρνούμενος, όμως, να δώσει λεπτομέρειες για τους χρόνους και τους όγκους.
Η Uniper, η οποία διαθέτει μεγάλο εύρος συναλλαγών ενέργειας χονδρικής με παγκόσμια εμβέλεια, είπε ότι έχει επαφές με αγοραστές στην Ασία για πιθανή απελευθέρωση των προμηθειών, αντικαθιστώντας τα με αέριο που λαμβάνει από το Woodside στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων συμβάσεων προμήθειας.
Η Uniper, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου της Γερμανίας, και η Woodside διπλασίασαν μια υπάρχουσα 13ετή συμφωνία από το 2021 σε 1 εκατ. τόνους ετησίως (mtpa) LNG. Αναμένεται περαιτέρω αύξηση στα 2 εκατ. τόνους ανά μήνα από το 2026.
Εκτός από την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για LNG για την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου σε μια κρίση ενεργειακού εφοδιασμού, το σχέδιο της Uniper θα έχει τις περιβαλλοντικά ευεργετικές παρενέργειες της αποφυγής αποστάσεων που έπρεπε να διανύσουν τα πλοία LNG, είπε ο εκπρόσωπος.
Η Γερμανία επιθυμεί απεγνωσμένα να βρει εναλλακτικές λύσεις για το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, τον κύριο προμηθευτή της, και έχει προσεγγίσει το Κατάρ, ως πιθανό προμηθευτή, αλλά πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών είναι σε αδιέξοδο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr