Ειδικότερα, το αργό Brent καταγράφει πτώση 0,97% στα 94 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate χάνει 0,95% στα 88,17 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με το CNBC, και τα τελωνειακά στοιχεία, η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο, εισήγαγε 8,79 εκατομμύρια βαρέλια αργού την ημέρα τον Ιούλιο, ωστόσο εξακολουθεί να είναι 9,5% χαμηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.
Τα κινεζικά διυλιστήρια απέσυραν τα αποθέματα εν μέσω υψηλών τιμών αργού και αδύναμων εγχώριων περιθωρίων, παρόλο που οι συνολικές εξαγωγές της χώρας κέρδισαν δυναμική.
Μάλιστα, η ζήτηση πετρελαίου για το 2022 εκτιμάται τώρα ότι θα αυξηθεί κατά 1,8 εκατομμύρια bpd από έτος σε έτος και θα διαμορφωθεί στα 99,7 εκατομμύρια bpd, λίγο λιγότερο από τα υψηλά προ πανδημίας, υποστηρίζει η ANZ.
Παράλληλα, οι ρωσικές εξαγωγές αργού και πετρελαϊκών προϊόντων συνέχισαν να ρέουν παρά το επικείμενο εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου.
Στην πλευρά των ΗΠΑ, ο τομέας της καθαρής ενέργειας έλαβε ώθηση αφού η Γερουσία ψήφισε την Κυριακή ένα νομοσχέδιο 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προορίζεται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μεταξύ άλλων θεμάτων.
Καθοδικά και το φυσικό αέριο
Την ίδια ώρα, και το φυσικό αέριο φαίνεται να κινείται καθοδικά. Ειδικότερα, το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου, που θεωρείται σημείο αναφοράς, έπεσε 0,16% στα 195,86 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ.
Οι έντονες ανησυχίες σχετικά με τη μείωση των ευρωπαϊκών προμηθειών συνεχίζουν να επηρεάζουν την αγορά, με τη ρωσική Gazprom να τονίζει ότι θα μειώσει περαιτέρω τις ροές μέσω του αγωγού Nord Stream.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr