Οι τιμές δέχθηκαν πίεση, με το δολάριο να διαπραγματεύεται σε νέο υψηλό δύο ετών. Ένα σταθερότερο δολάριο καθιστά τα εμπορεύματα με τιμές σε δολάρια πιο ακριβά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
Και οι δύο δείκτες αναφοράς αυξήθηκαν περισσότερο από 1% τη Δευτέρα, αφού έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Μαρτίου λόγω της πολιτικής κρίσης στη Λιβύη. Η χώρα είπε ότι δεν μπορούσε να παραδώσει πετρέλαιο από το μεγαλύτερο κοίτασμά της και έκλεισε ένα άλλο κοίτασμα λόγω πολιτικών διαμαρτυριών.
Το τελευταίο χτύπημα στην προσφορά ήρθε ακριβώς τη στιγμή που η ζήτηση καυσίμων στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, αναμενόταν να αυξηθεί καθώς τα εργοστάσια παραγωγής ετοιμάζονταν να ανοίξουν ξανά στη Σαγκάη.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 9,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 8 Απριλίου στα 421,8 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των ελπίδων των αναλυτών για άνοδο κατά 863.000 βαρέλια, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters.
Η πιθανότητα απαγόρευσης του ρωσικού πετρελαίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εισβολή της στην Ουκρανία συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην αγορά.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την αναμενόμενη επίθεσή τους στην ανατολική Ουκρανία, με Ουκρανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για τη δεύτερη φάση του πολέμου.
Επίσης, ο ΟΠΕΚ+ παρήγαγε 1,45 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd) κάτω από τους στόχους παραγωγής του τον Μάρτιο, καθώς η ρωσική παραγωγή άρχισε να μειώνεται μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση.
Το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,06% στα 106,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,89% στα 112,13 δολάρια το βαρέλι.
Έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την εισβολή το φυσικό αέριο
Πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, υποχωρώντας 3,676% στα 92,105 ευρώ η μεγαβατώρα.
Μάλιστα, νωρίτερα έφτασε ακόμα και στα 84 ευρώ η μεγαβατώρα, στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Ο χρυσός διολισθαίνει 0,31% στα 1.980,40 δολάρια η ουγγιά, το ασήμι πέφτει 0,27% στα 26,08 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός χάνει 0,82% στα 4,7628 δολάρια η λίβρα.
Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,11% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0792 δολάριο ανά ευρώ.
Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,20% στο 1,3034 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί οριακά 0,03% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8279 βρετανική λίρα ανά ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr